Plastic Soup Foundation

No plastic waste in our water!

Dat is de missie van de Nederlandse Plastic Soup Foundation, die in 2011 werd opgericht. Inmiddels behoren we volgens de internationale pers tot ‘One of the leading advocacy groups to tackle plastic pollution.’ Daarbij halen we geen plastic uit het water. We zorgen dat er niet (meer) in komt. Dit doen we door een vaste aanpak:

Be aware: De Plastic Soup Foundation vraagt continu aandacht voor de plastic soup via campagnes, nieuwsberichten en social media.

Get educated: Wie zich wil verdiepen in de plastic soup is bij ons aan het goede adres. Zo ontwikkelde PSF in 2016 lespakketten voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. Verder werken wij samen met deskundigen, politici, organisaties, universiteiten en bedrijven die een aansluitende missie of visie hebben.

Find solutions: De PSF stimuleert alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plastic soup aan de bron te bestrijden. Maatregelen die voorkomen dat plastic in het milieu, water en uiteindelijk in zee terechtkomt hebben wat ons betreft de meeste impact. Denk hierbij aan het terugdringen van single-use consumentenplastics, de ontwikkeling van een Plastic Footprint voor bedrijven maar ook installaties die op een slimme wijze plastic afvangen in rivieren.