Van Oostenbrugge

Duurzaam omgaan met pallets

Wij beschikken over een reparatieafdeling waar pallets gesorteerd en zo nodig vakkundig gerepareerd worden. Voor EURO pallet reparaties beschikken wij over de benodigde licentie (NL-344).

Het afvoeren van overtollige pallets wordt een steeds groter en kostbaarder probleem voor veel bedrijven. Het recyclen van pallets is echter een van de dagelijkse activiteiten van ons bedrijf. Het werkt heel simpel! Wij laden de overtollige pallets op en brengen deze naar ons bedrijfsterrein. De pallets worden daar stuk voor stuk met de hand gecontroleerd, eventueel gerepareerd en opnieuw ingezet. Pallets of palletresten die niet meer kunnen worden gerepareerd, worden afgevoerd. In veel gevallen is het mogelijk dat wij een vergoeding betalen voor meegenomen pallets. De hoogte van deze vergoeding hangt af van soort, maat, kwaliteit en de marktsituatie. De prijsafspraak wordt vooraf gemaakt en is geldig zolang de aangeboden pallets voldoen aan de afgesproken specificaties.

Pallets als basis voor 20 jutbakken AAN DE BAK

Voor de Wereldhavendagen 2017 werken wij graag mee aan de missie bij RDM om samen met kinderen en de deelnemende partijen 20 jutbakken te maken die in het Rotterdamse Havengebied en Haringvliet mensen zullen gaan enthousiasmeren meer plastic afval in te zamelen ter voorkoming van plastic soep in het Haringvliet en Noordzee. Wij zijn enthousiast dat het initiatief Doe Mee Verlos de Zee zeven jaar geleden op Goeree-Overflakkee in het natuurgebied in de Kwade Hoek is ontstaan. Van Oostenbrugge steunt het initiatief Aan de Bak!