Like No Other

Like No Other: graag aan de bak!

Als marketingcommunicatiebureau helpen we zeer verschillende merken en organisaties om hun doelgroep te bereiken en via communicatie bij te dragen aan hun doelstellingen.

We vinden ons werk erg leuk, maar het voelt extra goed als we onze kennis, creativiteit en inventiviteit kunnen inzetten voor zaken en organisaties die er écht toe doen en bij kunnen dragen aan maatschappelijk relevante zaken.

We werden dan ook vaak voor goede doelen en maatschappelijke organisaties.

Mission Live Ocean: wereldwijde aandacht voor plastic soup

Eén van de initiatieven waar we ons zeer actief voor inzetten is ‘Mission Live Ocean’ (http://missionliveocean.org/ ), een spectaculair media event waarbij de Rotterdamse top-DJ Oliver Heldens een freedive gaat maken om aandacht te vragen voor het gigantische probleem van de plastic soup in de oceanen. Op zijn weg naar boven zal hij een onderzeeër ingaan om van daar ’s-Werelds eerste ‘underwater dance event’ te verzorgen.

Niet alleen een heel erg cool concept om aan mee te werken, maar ook een spectaculaire manier om met name jongeren bewust te maken van het probleem.

Want de volgende generaties zullen de echte gevolgen van de plastic vervuiling ondervinden.

Plastic soup: geen ver-van-mijn-bed-probleem

Door onze betrokkenheid bij dit project zijn we ons gaan verdiepen in het probleem. En daarbij zijn we behoorlijk geschrokken: Wetenschappers schatten dat er in 2030 meer plastic dan vis in de zeeën zit.

Maar het plastic probleem is niet alleen een gigantisch probleem van grote drijvende plastic eilanden in verre oceanen; als belangrijk deltagebied zijn we het afvoerputje van een groot deel van Europa. En ook de vis die wij uit onze Noordzee eten bevat al plastic. Want al het plastic dat in zee terecht komt valt uiteen in hele kleine stukjes; ‘microbeads.’ Deze minuscule stukjes plastic zijn erg giftig en ze bedreigen ook onze gezondheid. Daar kunnen we nu nog iets aan doen.

Handen uit de mouwen en Aan de Bak!

Als we met z’n alleen ons gedrag wat aanpassen en meehelpen aan de oplossing kan iedereen daar iets aan doen. Daarom werden we meteen enthousiast toen het idee van ‘Aan de Bak’ ontstond; een concrete actie waarbij we met z’n allen jutbakken timmeren. Deze bakken worden geplaatst op stranden en langs rivieren om te voorkomen dat zwerfafval in het water komt.

En bovendien een evenement waar heel veel organisaties het podium van de Wereldhavendagen kunnen gebruiken om het publiek te informeren over plastic probleem en wat ze doen om het op te lossen.

En aan zo’n goed initiatief werken we uiteraard graag mee.

Dus kom ook op 2 september naar de Onderzeebootloods op het RDM-terrein om mee te timmeren aan de jutbakken of om met ons van gedachten te wisselen wat we nog meer zouden kunnen doen tegen de plastic soup..

 

Tot zaterdag!

Het team van Like No Other engagement marketing (www.likenoother.nl)