Recycled Park

Een plastic-vrije zee begint hier!

Plastic afval vormt een structureel probleem in open wateren. Via rivieren komt een groot deel van het zwerfafval terecht in zee├źn en oceanen, waar het onderdeel wordt van een wereldwijde plastic vervuiling. Recycled Island Foundation heeft in samenwerking met HEBO Maritiemservice plasticvangers ontwikkeld die op een passieve manier plastic afvangen uit de Nieuwe Maas, voordat het de Noordzee bereikt. Een van de plasticvangers is te zien in de Keilehaven. Samen met Rijkswaterstaat en Gemeenten zoeken wij naar de mogelijkheid om meer Plasticvangers te plaatsen.

Het opgevangen plastic wordt gesorteerd en gerecycled om een nieuwe waarde aan de rivier te geven, het plastic wordt verwerkt tot bouwstenen voor een drijvend park. Drijvend groen is een meerwaarde voor de stad, maar zal ook een ecologische functie krijgen in de rivier. De bouwstenen worden zo ontworpen, dat niet alleen aan de bovenkant nieuw leven kan ontstaan, maar ook aan de onderkant gaat nieuw leven zich in het water nestelen.

Naast het afvangen en recyclen van plastic drijfvuil, geven wij regelmatig voorlichting over de plasticproblematiek. Tevens worden er maandelijks opschoonacties georganiseerd langs de Nieuwe Maas/ Nieuwe Waterweg.

In de Rotterdamse Rijnhaven drijft de eerste 140 m2 Recycled Park. Dit park, waar u tevens op kunt zitten, is toegankelijk tijdens de Wereldhaven dagen 2018.

Wilt u meer informatie over het project of u opgeven voor een opschoonactie, dat kan via: www.recycledpark.com of op de Facebookpagina.