Vandebouwplaats

WIJ ZIJN GEK OP DESIGN

Design maakt de wereld mooier! Kopiëren en reproduceren is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. 3D-printer aan en gaan! Echte toegevoegde waarde ontstaat echter nog steeds door originaliteit en innovatie. VanDeBouwplaats streeft daarom naar het ontwikkelen van originele designproducten.

Wij zouden het fantastisch vinden als elk bedrijf en elk huishouden in Nederland binnen een paar jaar een VanDeBouwplaats tafel of een VanDeBouwplaats vaas in huis heeft staan, maar het is ons angstbeeld dat het allemaal dezelfde vazen of dezelfde tafels zijn. Wij willen onderscheidend zijn en echt mooie producten maken die niet misstaan in uw kantoor of huis!

WIJ GAAN VOOR AFVALVRIJ

VanDeBouwplaats gaat voor een afvalvrije bouwplaats. Veel kwalitatief uitstekend materiaal belandt in een afvalbak, omdat het op de bouwplaats niet meer gebruikt kan worden.

Bij VanDeBouwplaats willen we materiaal dat voorheen werd vernietigd of weggegooid op de bouwplaats gebruiken als ‘grondstof’ voor onze producten. Hiervoor werken wij samen met Van Hattum & Blankevoort en andere VolkerWessels ondernemingen. Samen hebben wij de ambitie om al het materiaal van bouwplaatsen in Nederland te gebruiken en zo de hoeveelheid afval tot nul te reduceren.

WIJ ONTWIKKELEN WERK

Waar werk ontwikkeld wordt, ontwikkelt de mens! Wij geloven dat de ontwikkeling van nieuw werk hand in hand gaat met de ontwikkeling van mensen. Als het waar is dat we van onze fouten leren, dan is het dus in het proces van innovatie en design van essentieel belang om fouten te maken.

Bij reproductie draait alles om efficiëntie, bij design en innovatie juist om het leerproces. Wij laten ons design van de bouwplaats dan ook produceren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onder begeleiding van vakmensen. Zo bouwen mensen aan hun CV en hun vakmanschap, terwijl wij zorgen voor de verkoop. Zo profiteren wij allebei en ontstaat er een duurzaam businessmodel. Zij krijgen geen kans, zij zijn de kans!